Melitta Volautomaten

Veel gestelde vragen

Waarom en hoe vaak moet ik mijn filterzetkoffieapparaat ontkalken?

In het algemeen is kalkvorming in warmwaterapparaten normaal.Om de levensduur van het apparaat te verlengen, behoort ontkalking tot de noodzakelijke onderhoudsmaatregelen. In principe is de ontkalkingsfrequentie afhankelijk van de hardheidsgraad van uw water. (De hardheidsgraad van uw water kan bij het bevoegde waterleidingbedrijf worden opgevraagd.)
Om een perfecte werking te garanderen, raden wij u aan een regelmatige ontkalking aan.
D.w.z na 40 koffiezetbeurten.

Bij apparaten met thermoskan moet u vaker ontkalken (na ca. 20 koffiezetbeurten).
De verwarmer bevindt zich bij deze apparaten niet onder het warmhoudplaatje, maar is in het apparaat opgehangen. In het gebogen gedeelte blijft daarom een beetje water achter. Dit leidt tot een snellere kalkvorming in dit soort apparaten.
Gebruik voor het ontkalken geen azijnzuurhoudende middelen, zoutzuur of zwavelzuur.

Waaraan kan ik kalkvorming in mijn koffiefilterzetapparaat herkennen?

De vaakst voorkomende symptonen van kalkvorming in uw koffiezetapparaat zijn een langere doorlooptijd van uw koffie en meer geluid tijdens het koffiezetten.

Is kalkvorming gevaarlijk voor mijn koffiezetapparaat?

Kalkaanslag in de waterbuizen van het verwarmingselement in een  koffiezetapparaat verslechtert de overdracht van warmte naar het doorstromende water en kan het gehele verwarmingssysteem beïnvloeden.
Als er echter al veel kalkaanslag heeft gevormd, kan de kalk weliswaar met de gepaste middelen worden opgelost, maar vaak verstoppen de kalkklontertjes het doorstroomsysteem van het koffiezetapparaat en veroorzaken zij schade.

Hoe reinig ik de filter van mijn koffiezetapparaat?

De filter kan eenvoudig met de hand en met een afwasmiddel of in de vaatwasmachine worden gereinigd. Bij licht gekleurde kunststoffilters ontstaat door het koffiezetten vaak een verkleuring. Dit heeft geen nadelige invloed op het aroma van uw koffie.

Hoe bestrijdt ik kalkaanslag bij mijn Melitta Volautomaat?

Het is helaas niet te vermijden dat koffieresten zich in de leidingen van uw koffiezetapparaat afzetten. Deze resten kunen de smaak van de koffie negatief beïnvloeden. Om het niet zover te laten komen, kunt u de Melitta reinigingstabletten met actieve zuurstof gebruiken. Zij reinigen
grondig, zonder de gevoelige onderdelen van het apparaat aan te tasten.
De beste garantie voor perfect koffiegenot.
De volautomaat geeft automatisch aan wanneer een reiniging nodig is. Veel huishoudens in België hebben kalkhoudend of sterk kalkhoudend water. Dan is regelmatig ontkalken belangrijk om de goede werking van uw koffievolautomaat te garanderen.
De ontkalkingsmiddelen van Melitta hebben een geconcentreerde kracht van citroenzuur. Het ontkalkingspoeder is zo fijn dat het supersnel en volledig oplost en zo grondig en toch behoedzaam ontkalkt, voor koffiegenot van hoge klasse.


Bij gebruik van het Melitta Aqua-filterpatroon geniet u altijd van vers gefilterd water voor uw koffie:
De filter wordt in het waterreservoir geplaatst en zorgt ervoor dat het leidingwater in pH-neutraal koffiewater wordt omgezet.
De filter garandeert optimaal koffiegenot en beschermt ook uw volautomaat.
Bij het juiste gebruik van de filter hoeft u het apparaat minder vaak te ontkalken.
De waterhardheid kunt u op 1 stand instellen. De waterfilter moet regelmatig, maar uiterlijk na 2 maanden worden vervangen om deze bescherming te garanderen.

Melitta Service

Eén en al oor voor al uw vragen

 
Het hotline-nummer 

Voor België en Luxemburg: 0032 (0)9/331.52.30 of info@melitta.be

Voor Nederland: 0031 (0)183 642 642 of info@melitta.nl

Uitstekende garantieservice

Voor onze koffievolautomaten geldt een garantietermijn van 24 maanden ( Europese wettelijke garantie gewaarborgd door de richtlijn 1999/44/EG).
De garantie omvat alle aanspraken op grond van fabricagefouten. Indien een Melitta Caffeo koffievolautomaat werd aangekocht via een Melitta niet-erkende (internet)winkel kan Melitta BE/NL niet instaan voor de kwaliteit van het product en geldt evenmin de garantie van 24 maanden. Ook de extra service geldt dan niet. Wij adviseren u zich goed te informeren vooraleer u tot de aankoop overgaat.

Service aan huis voor volautomatische espressoapparaten:
Onze volautomatische espressoapparaten worden gratis gerapareerd gedurende de garantieperiode van 24 maanden indien het apparaat bij Melitta of door een erkende dealer werd gekocht. Onze koerier komt bij u langs om het defecte toestel op te halen. De consument bepaalt op welke locatie (Benelux) het toestel wordt opgehaald (thuis, werk, buur, familielid,...)
Tijdens de herstelling ontvangt uw klant een leentoestel ( tijdens de garantieperiode van 24 maanden). In de regel mag u erop rekenen dat het herstelde toestel ongeveer 14 dagen na het ophalen wordt teruggestuurd.