Voordelen JURA volautomaat

Vrije keuze van koffie

Met een koffievolautomaat van JURA kiest u uit de onuitputtelijke verscheidenheid van verse bonenkoffie geheel naar uw eigen smaak - of het nu gaat om de exclusieve melange van de brander om de hoek, een curiositeit op vakantie of het aanbod van het winkelcentrum.
Onze apparaten zijn ontworpen om het maximum te halen uit elke melange en branding.

Verse koffie wanneer u maar wilt

De koffiebonen ontwikkelen door de branding hun heerlijke aroma.
Koffie heeft maximaal 1000 verschillende aromastoffen en behoort eigenlijk tot de levensmiddelen met het meeste aroma. Om het aroma perfect te conserveren, heeft de natuur ons een volmaakte verpakking geschonken: de koffieboon.

Individueel genot en optimaal onderhoud met één druk op de knop

De volautomaten voor koffiespecialiteiten van JURA zijn in de fabriek op koffiegenot ingesteld. Dankzij de vele
programmeermogelijkheden kunt u dit genot naar wens en geheel op de eigen favoriete koffiesoorten en -specialiteiten afstemmen.

Buitengewone eco-intelligentie

Het spaarzame gebruik van natuurlijke hulpbronnen ligt JURA na aan het hart. Daarom dragen onze volautomaten voor koffiespecialiteiten met innovatieve technologie en energie besparende functies ertoe bij onnodig stroomverbruik te vermijden en actief energie te besparen. Onafhankelijke tests bewijzen dit.
Wie van verse bonen verse koffie bereidt, draagt bovendien actief bij aan het voorkomen van de afvalberg. Het koffieresidu kan heel eenvoudig worden composteerd of voor de bemesting van planten worden gebruikt.

De techniek maakt het verschil

Om met één druk op de knop van perfecte koffie te kunnen genieten, is de combinatie van de modernste technologiëen vereist. En deze spelen bij JURA allesbehalve een ondergeschikte rol.

Krachtige conische molen

Alle volautomaten voor koffiespecialiteiten van JURA zijn uitgerust met een krachtige conische molen. Zijn geharde stalen kegels onderscheiden zich door slijtvastheid en lange gebruiksduur. De draaisnelheid is zo laag dat hierdoor maar weinig wrijvingswarmte ontstaat. Dat voorkomt onnodige verwarming van de bonen bij het maalproces.
De aromastoffen en volle smaak blijven behouden. Zes verschillende maalstanden kunnen worden ingesteld en daarmee kan de molen helemaal op de gebruikte bonen worden afgestemd. Een fijne maalgraad leidt tot een langere extractietijd en tot een bijzonder sterk koffiearoma in het kopje.
Voor een vergelijkbare sterkte kiest men bij een donker gebrande, olieachtige boon een grovere instelling dan bij een lichtere melange.

Thermoblok met roestvrijstalen leidingen

Leidingen van hoogwaardige legeringen van roestvrijstaal voeren het water door moderne thermoblokken. Deze verwarmen bij elke bereiding precies de benodigde waterhoeveelheid tot de optimale temperatuur, dug geen stilstaand water zoals in boilersystemen. Zo vindt elke extractie met vers verwarmd water plaats, dit heeft een positieve invloed op de waterkwaliteit en daarmee op het koffieresultaat.

Variabele zetkamer

De gepatenteerde, variabele zetkamer vormt het centrale element, zeg maar het hart, van elke volautomaat van JURA. Met zijn variabele mogelijkheden is deze in staat voor alle hoeveelheden poeder
tussen 5 en 16 gram altijd optimale bereidingsvoorwaarden te creëren.
Hierdoor kunt u de sterkte en het aroma van de koffie geheel aan uw persoonlijke smaak en de gewenste specialiteit aanpassen. Zo smaakt de espresso sterk en ook specialiteiten met melk verrukken door de kenmerkende espresso smaak.

Jura klantendienst

0032 (0) 3 260 67 67